n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

N A V I G A T I O N ↑ ⇧ ⇡
Halu! Just call me Anna
Feel free to be my chingu!

twi-ins







Nae Kkumnara.


Lagu budak Sabah.
Posted on Khamis, 18 September 2014 | 10 gwiyeon memo.


Assalamualaikum. 


Salam Saiyyidul ayyam.
Wah first time ana upload video kat blog lahh. tapi loading sangat ~
 *sempat tidur sekejap.Ha ha ha.




Semalam ana baru dapat tau pasal lagu nih dari kalong. Masa dia dengan mica nyanyi lagu tuh, ana blank. Lagu apa pula nihh. Tapi bila ana tengok sendiri video nih, i know.. dorang budak sabah. Mica ingat indon.

Helo? Takkan ta bole beza slank indon dengan Sabah?

Tengok rupa.. bole teka sama ada mereka berdua berbangsa kadazan dusun or murut ?

Sebenarnya lagu ni dah lama dimainkan di radio Sabah FM, tapi ana taktau sebab ana layan Hot FM. Kekeke ~

Lagi satu, ana taktau nama dua orang nih.
Korang boleh la cari video ni dekat youtube kalau rajin.

Nih lirik dia. Tapi tak pasti betul ka tidak ana taip nih.
Waktu kamu masih sekolah rendah
belum kau kenal apa erti bercinta

*yang aku tau cuma bermain saja
maklumlah baru darjah lima..

Tiba masanya kamu sekolah menengah
dengan tiba tiba kau telah jatuh cinta

*dengan seorang gadis yang berkaca mata
comel orangnya dan jelita..

Bila kau tanya siapakah namanya
relax dia berkata bahwa Sharon namanya

*aduh manisnya cantik sangat orangnya
membuatku tergila-gila..

*tapi kawanku bilang
dia jahat dan sangat nakal

Tapi kawan kau bilang
dia jahat dan sangat nakal

Tapi kau tidak peduli
dengan kawan baikmu sendiri

*daripada kukecewa lebih baik aku mengkhianati

Jika kau tak direstui

*jika ku tak direstui

Oleh ibu bapamu sendiri

*aku sanggup melawan demi si kicik yang aku cintai

Jikalau kamu dibenci

*jikalau aku dibenci

Oleh masyarakat di sekeliling

*ku tidak akan peduli baik pergi jaga hal sendiri


Pendapat ana mengenai lagu ni.
Best! Ana sangat sangat suka muzik dia.. tapi ada masalah dekat lirik dia.
Banyak sangat nilai yang tak baik. Haha.. nilai murni? satu jaa.. iaitu mempertahankan cintanya.
Ya kahh ?

Suara yang bertopi agak sedap untuk didengar ya.

Pastu, ana tengok dorang main gitar.. jeles jeleshhh.. sangattt ~


Keseluruhannya, sekarang ana sedang dengar lagu nih balik balik. For a million times. Tengok lah nanti.. for sure i will abandon it in a few days from now. For a couple of years. Hahaha.. over!

Salam Muhibbah.
Daa ~



10 Ulasan:

Blogger budak berkata...

hehe. dengar hot fm :)

Kha Sep 18, 11:13:00 PTG  
Blogger ♥ AE ♥ berkata...

nak dengar tapi tak boleh . Alahaii T___T nnt saya search dekat youtube :p

Jum Sep 19, 12:02:00 PG  
Blogger aiman mania berkata...

SALAM SAYYIDUL AYAM JUGAK!
aiman takut nak view video takut habis kuota broadband..ana org sabah ke?heheheheheheh..
sorry tau lama ta singgah sebab sibuk dgn life at university.sekrg bole aktif balik berblog ^^
ingat lagi tak aiman arif?hoohoohoo

Jum Sep 19, 01:08:00 PG  
Blogger Ana Lee berkata...

budak : hehe .. nih peminat hot fm nihh ~

AE : oh ye ke.. memang dari youtube ni. Cari la :D

Aiman mania : ohh .. its okay. Paham paham ..

yes, i am Sabahan. Hee ~

mestilah ingat!

Jum Sep 19, 01:15:00 PG  
Blogger Junkyo No Hikari berkata...

yong tak bukak sgt radio malay sbb diorang suke pasang lagu yg yong tak minat.. kalau tak siaran Cina, India, yong dengar radio omputih.. dgn lagu lama zaman ibu abah (omputih dgn melayu-zamann p.ramlee)

alahai... comel gile lagu nih... I like lah.. yups yg pakai topi sedap suara dia :D yg hijau tuh boleh tahan lah, tapi takleh lawan suara yg pakai topi tuh.. lembut je.. :3

owh sebut pasal loghat Sabah nih, dekat tv9 ada tayang cite Indonesia tajuk Cinta 7 Susun...
(yong tak suka cita nih, tapi sbb adik tgok, terpaksa lah)

laki yg nama Coki dgn adik dia nama Buntat ke? tak pasti.. diaorang cakap loghat mmg iras2 Sabah XD kan di sana juga banyak accent juga :) I winder what type of loghat was that :D hehe

Jum Sep 19, 03:32:00 PG  
Blogger Hidayah Suhailee berkata...

ana sabahan ka? yaya pun!! haha.. sbnrnya kn bru harini yaya dgr lagu tu baik2. sbb slalunya dgr yg "kawan q bilang, dia jahat dan sgt nakal" itu ja. haha.

Jum Sep 19, 04:16:00 PG  
Blogger Yun Sing berkata...

Bhahaha best :)

Sab Sep 20, 08:27:00 PG  
Blogger Ibnu Ramli berkata...

Sedap pula suaranya..

Sab Sep 20, 05:14:00 PTG  
Blogger aiman mania berkata...

thank q ingat saya lagi..kalau aiman tak hapdet tuh faham fahamlah...ituh bermkna tgah sibuk..hehehehehehehe......
click my nuffnang balik ye..kekekekekek

Sab Sep 20, 07:23:00 PTG  
Blogger Ana Lee berkata...

junky no Hikari : betul betul betul ..

ana takda astro la yong.. taktau pulak . hehe..

betul jugak .. tulah, kena pandai beza.

Hidayah Suhailee : Yeshh ! Geng Sabahann ~

haha .. teliti lirik diaa

Yun Sing & Ibnu Ramli : yaa (:

aiman mania : no problem .. pahamm ~

Okayyy :D

Ahd Sep 21, 04:05:00 PG  

Catat Ulasan

Thanks for spending your time to give a comment (: