n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-5261316761584747142', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
N A V I G A T I O N ↑ ⇧
Twi-Ins







Anna's Dreamland.


The payungsss.
Posted on Friday, 4 January 2019 | 0 comment(s).

Assalamualaikum.

 Its above 12 o'clock. Ana dok busy kemas barang nak packing balik sabah. Dah habis sem dah. Kemas punya kemas, then ternampak lipstick oren yang lama tak terpakai. Then me pun buang tebiat la pi calit full kat mulut, saja. And after that sambung mengemas. Tetiba jannah mai tanya nak join pi jalan jalan tak kat luar. Me kata takmau sebab kenyang, barang tak habis kemas la apa la tapi last last order burger ngan milo ais sebab jannah dok tanya and me 'tumpas'. Dan mereka pun keluar rumah. Beberapa minit lepas tu, tetiba hujan turun lebat. Me dalam hati, 'Macam mana la depa tu? Dah sampai kedai belum agaknya *emoji gelak*'.

Pastu me pi belek whatsapp then nampak jannah mesej kat group kata suh hantar payung sebab hujan. Me balas suh depa bagitau keberadaan payung masing-masing. Then jannah kata,"Serious la ana nak mai?". Mereka macam tak percaya kerana saya pemalas orangnya tapi tadi saya kena rasuk jin rajin. Ana kata yalah kalau satgi burger dah masak, hujan tak redah lagi habaq la. A few minutes later jannah call whatsapp sebab nak suruh me tengok mesej, katanya hujan macam takmau berenti.

So ana pun bersiap la, sarung tudung stokin apa semua, amik payung depa sekali. Sekali lepas kunci sliding, ana ingatkan ana tak amik lagi payung kak ain so me bukak balik pintu pi cari payung dia tapi tak nampak so tengok whatsapp balik sebab katanya atas tong tapi takdak pun. Sedar sedar rupanya payung ada kat celah lengan kan tadi selit sebab pegang banyak barang hahahahaha.

Okay then me pi la redah hujan nak hantar payung kat depa. Bila dah dekat nak sampai kat depan tu, (ada banyak restoran berderet, orang pun ramai) tetiba ana teringat yang tadi ana pakai lipstik. Me buat muka terkejut then laju laju tutup mulut, tutup muka dengan payung. Dah nak dekat sampai kat depa tu, depa dok gelak sakan sebab depa dah agak ana tutup mulut sebab gincu tu. So ana gitau la yang ana baru ingat pasal lipstick tu bila dah dekat sampai. Hm redha ja la. Nasib sempat tutup mulut sebelum lalu restoran, orang ramai kottt. Aigoo!


Nah bukti kahkah.

Okayy genait ana nak sambung packing, nak balik sabahhhh ~ adios !

0 comment (s) | comment (s)