n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


Currently in Class .
Posted on Rabu, 7 Jun 2017 | 0 gwiyeon memo.


Hasil carian imej untuk cat tumblr gif

Konnichiwaaa ! Hai haii !


Haiiii, takdak nak tulis apa pun. Saja nak gitau sekarang nih tengah dalam kelas. Kelas reference kot, tak ingat nama subjek nih kui kui. Erm tak lama lagi nak habis sem tiga. Cepat ja masa berlalu sekarang nih. Bumi berputar semakin laju kan? Yakaa? Kiamat pun semakin dekat, astaghfirullah al-Azim !

Hmm.. banyak nak pakai duit sem nih. PTPTN tidak bisa menampung semua kos yang perlu dibayar. Sewa rumah, bil air ngan letrik, nak beli lappy baru sebab lappy sekarang keyboard ngan port dia rosak, then duit nak makan; dah lah makan macam naga *gergasi*, bertong tong nasi, pastu duit untuk buat esaimen; esaimen bukan takat print report ja, tapi sampai nak pi melawat kat tempat tu sekali erm erm bukan satu tempat ja. Satu dua tiga empat tempat juga nak pergi; i mean banyak. Jauh pulak tu, so kos lagi mahal. Tapi in shaa Allah, Allah bantu ringankan beban.

Hohoho ~







RM20 atau RM10 ?
Posted on Jumaat, 2 September 2016 | 1 gwiyeon memo.


Haluu .

Hari nih ana outing pi amanjaya mall sebab nak beli barang untuk stok masa cuti raya haji nanti. Haha semua orang balik kecuali ana. Dah biasa dah stay sorang sorang.
 Tadi kan keluar, lepas beli barang tu singgah foodcourt lah nak makan kann. Lapaqq!
Ana order sizzling koay teow, favorite kat situ sebab sizzling dia selalu masin dan ternyata sangat masin sizzling dia hari nih hahaha. Haha ana memang suka makan benda masin masin nih hehe.

Lepas order tu kena bayar lah kan, tak silap ana, ana hulur duit RM10 kat akak tuh (adik kot, sebab nampak muda atau sebaya) tapi dia nih jenis lain sikit, tak tau nak cakap camna dalam semenanjung tapi lagak dia macam sombong camtuh, macam nak tak nak ja layan kita, senyum pun tak, menjeling pun ada. Hari tuh pun camtuh jugak, nih kali kedua order ngan dia.  Tapi takpa, kita positif ja okay?
Baki sepatutnya, RM5 lah but ana dapat RM15 then ana blurr sat, tadi bagi berapa? Okay, since ana jenis yang pelupa (sangat pelupa gila gila), jadi ana blurr di situ sambil berhabis nak ingat ana bagi berapa duit kat dia tadi. Takpa lah, lepas dapat makanan ana duduk lah kat meja. Tapi sebab rasa tak tenang fikir tuh, ana tak makan makan lagi, dok sibuk kira duit yang sepatutnya ada kat ana lepas semua perbelanjaan yang ana buat. Since ana seorang yang pelupa, ana selalu buat catatan and kira kira kat smartphone ana.

Then ana kira, hm rasanya terlebih RM10. So ana pun pi lah counter tu balik, tapi akak tu takdak (kat dalam kot), yang ada bos dia ja macam pakcik pakcik umur lingkungan 50-60. Ana gitau lah kat dia, rasanya akak tu salah bagi baki then ana bagi balik RM10 kat pak cik tu. Dia pun nampak blur lepas tu tanya,"Betul kah?" Ana angguk ja pastu pi duduk balik and start makan. Perut dah lapar takleh dibawa berunding dah. Makan makan makan, tetiba pakcik tu mai kat meja tanpa kitorang sedar *khusyuk dok makan* 
Dia kata "Tadi salah bagi baki kan?"
"Haah"
"Nah pak cik belanja"
Dia letak not RM5 ngan RM1 *dalam lipatan* atas meja. Masa pak cik tu nak blah, sempat la jugak cakap terima kasih lepas blurr sekejap kan haha. Rasanya pak cik tu baru lepas beli barang sebab kat tangan dia ada plastik berisi apa tah. Mesti yang dia bagi ana tu baki duit lepas beli barang tu.

Haha takpa lah. Semoga pak cik sentiasa dimurahkan rezeki, Aamiin !