n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


Tutorial : Icon comel dalam post
Posted on Jumaat, 27 Julai 2012 | 2 gwiyeon memo.





Assalamualaikum + annyeong ~

kita bertemu lagi pada ary yang same but at different tyme. now, ana na buad tutorial icon comel dalam post. camne icon comel dalam post eh ? ta tahu ? tengok contoh kat bawah yang ana kotakkan kaler biru tuhh . .






da tahu apa dya mnde tuh ? jom kita buad ! eh, tapi sebelum etu . . .


PERHATIAN !!!

tutorial ni hanya untuk si pengguna MOZILLA FIREFOX saja.




okie, jum start !


1. korg pergi tekan sini





2. setelah korg klik Add Firefox > install > restart firefox

3. pastu, greasemonkey korg suda aktif !

4. then, korg install pulak menatang nihh. ini untuk emotion yang comey2 dlam post tuhh ! klik je link2 bawah ni



5. finished download suma link tuhh? now, ana na ajar cara na post icon comey tu kat post korg,
mula2, pergi setting > scroll ke bawah dan carik Global Setting > tick Old Editor
lastly, save !
korg pergi ke new post dan lihat hasilnya ! menjadi ke tidak ?


sesape yang ta guna mozilla tapi tetap na try mnde nihh, rajin2 kan lah diri korg untuk mendownload Mozilla Firefox ! hohoho~ [promosi ke tuhh?]





aja2 fighting !!!