n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


The Versatile Blogger Award. (Second & Third)
Posted on Khamis, 18 September 2014 | 6 gwiyeon memo.



Assalamualaikum.

 The Morning is Glory.
Okay ayat kat atas sekadar frasa.. entah, saja saja nak tulis.
*just because ~

Ehem ehem kali nih ana kena tag pulak untuk The Versatile blogger Awards kali ketiga rasanya.. oleh Eilya Maisara. Thank you thank you ! Second time oleh Aiman Arif, tapi ana ta buat sebab .. baru ja buat untuk award yang pertama sekali masa tu. Jadi idea pun kering kontang la jawabnya.

So, ana nak bagi gabung kedua dua tag tersebut dalam entry award nihh.

Rules / Syarat :
1. Thanks the person who nominated you / Ucapkan terima kasih kepada orang yang mencalonkan anda
2. Provide a link to the person's blog / Sediakan pautan ke blog orang tersebut
3. Write 7 facts about yourself / Tulis 7 fakta tentang diri anda

Tapi kali nih ana akan berusaha sedaya upaya untuk sediakan tujuh fakta lain dari sebelumnya tentang ana.

Tujuh Fakta tentang ana :

F - Sangat sensitif. I mean cepat menangis. Ta kisah la pasal apa.. mata masuk habuk kaa, sesi muhasabah diri .. ataupun tengan tengok wayang atau drama emosi. Hehehe.
*Bila rindu Nabi..

A - Pernah dapat surat cinta masa sekolah rendah tapi takda siapa yang tahu kecuali Allah, Ana dan dia. Rugilah.. tak dapat baca balik surat surat dia sebab semua ana dah buang bagi 'menghapuskan bukti yang kukuh'! 
*Kalau ta, boleh dah snap masuk sini. Kekeke ~

R - Well well .. selalu jadi ayam tambatan dalam sekolah rendah. Wakil pertandingan bercerita sejak tahun dua sampai tahun enam.. tapi ta pernah pun menyandang apa apa anugerah. Hihi.
*Kecuali bila bertanding dalam sekolah sendiri. Bhahahaa ~

H - Aktif sangat masa sekolah rendah sampai jadi tokoh murid masa darjah tiga dan darjah enam. Tapi bila naik sekolah menengah, amat amat teramatlah pasif!

A - Nakal. ANTARAnya, masa tadika lawan dengan budak lelaki sampai dia menangis. Pastuh dia siap mengadu kat mak dia tapi mak dia senyum dekat dia, senyum dekat ana.
*Ana ta pasti kenapa.. tapi think positif, mungkin sebab lawak kot lelaki kalah lawan dengan pompuan. Ehem ehem..

Kedua lak, masa smk.. prep malam dekat kelas tingkatan satu. Tetiba nampak lipas.. then tangkap. Nampak kawan pompuan, ana suh dia bukak tangan ana, bila bukak tuh, terus lipas terbang depan mata dia. Habis teriak budak tu.. sampai kasut sebelah dia tertanggal dari kaki jatuh ke tingkat bawah. Dia nangis. Ana yang bersalah ni pun segera turun bawah amik kan kasut dia. Naik atas, mintak maaf dua puluh kali. *gurau, taklah sampai duaploh. Tapi nasib dia ta amik hati sangat.
Okay fine. Ana tau ana jahattt ~

N - Banyak dah barang harta karun milik ana .. yang ana beli pakai duit sendiri. I mean, duit belanja yang ana kumpul sejak azali.. pastuh bila dah cukup, beli barang keinginan ana. Contoh ; kamera, walkman, handphone (beli pakai duit gaji pertama kali bekerja) .. dan banyak lagii ~

A - Last but not least, pertama kali ada telefon bimbit sendiri masa umur lapan belas tahun. 12 Januari 2014, Ahad. Kegunaan utama handphone ana, jadi hotspot dan untuk online.
*Sebelum tu, jahil sangat pasal handphone.. apa tu bluetooth? Gigi biru?



Ada lagi apa apa award? Lai lai lai ~

No worries. 
Dont worry be happy. Smile as long as you can :D