n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

N A V I G A T I O N ↑ ⇧ ⇡
Halu! Just call me Anna
Feel free to be my chingu!

twi-ins







Nae Kkumnara.


The Versatile Blogger Award. (Second & Third)
Posted on Khamis, 18 September 2014 | 6 gwiyeon memo.



Assalamualaikum.

 The Morning is Glory.
Okay ayat kat atas sekadar frasa.. entah, saja saja nak tulis.
*just because ~

Ehem ehem kali nih ana kena tag pulak untuk The Versatile blogger Awards kali ketiga rasanya.. oleh Eilya Maisara. Thank you thank you ! Second time oleh Aiman Arif, tapi ana ta buat sebab .. baru ja buat untuk award yang pertama sekali masa tu. Jadi idea pun kering kontang la jawabnya.

So, ana nak bagi gabung kedua dua tag tersebut dalam entry award nihh.

Rules / Syarat :
1. Thanks the person who nominated you / Ucapkan terima kasih kepada orang yang mencalonkan anda
2. Provide a link to the person's blog / Sediakan pautan ke blog orang tersebut
3. Write 7 facts about yourself / Tulis 7 fakta tentang diri anda

Tapi kali nih ana akan berusaha sedaya upaya untuk sediakan tujuh fakta lain dari sebelumnya tentang ana.

Tujuh Fakta tentang ana :

F - Sangat sensitif. I mean cepat menangis. Ta kisah la pasal apa.. mata masuk habuk kaa, sesi muhasabah diri .. ataupun tengan tengok wayang atau drama emosi. Hehehe.
*Bila rindu Nabi..

A - Pernah dapat surat cinta masa sekolah rendah tapi takda siapa yang tahu kecuali Allah, Ana dan dia. Rugilah.. tak dapat baca balik surat surat dia sebab semua ana dah buang bagi 'menghapuskan bukti yang kukuh'! 
*Kalau ta, boleh dah snap masuk sini. Kekeke ~

R - Well well .. selalu jadi ayam tambatan dalam sekolah rendah. Wakil pertandingan bercerita sejak tahun dua sampai tahun enam.. tapi ta pernah pun menyandang apa apa anugerah. Hihi.
*Kecuali bila bertanding dalam sekolah sendiri. Bhahahaa ~

H - Aktif sangat masa sekolah rendah sampai jadi tokoh murid masa darjah tiga dan darjah enam. Tapi bila naik sekolah menengah, amat amat teramatlah pasif!

A - Nakal. ANTARAnya, masa tadika lawan dengan budak lelaki sampai dia menangis. Pastuh dia siap mengadu kat mak dia tapi mak dia senyum dekat dia, senyum dekat ana.
*Ana ta pasti kenapa.. tapi think positif, mungkin sebab lawak kot lelaki kalah lawan dengan pompuan. Ehem ehem..

Kedua lak, masa smk.. prep malam dekat kelas tingkatan satu. Tetiba nampak lipas.. then tangkap. Nampak kawan pompuan, ana suh dia bukak tangan ana, bila bukak tuh, terus lipas terbang depan mata dia. Habis teriak budak tu.. sampai kasut sebelah dia tertanggal dari kaki jatuh ke tingkat bawah. Dia nangis. Ana yang bersalah ni pun segera turun bawah amik kan kasut dia. Naik atas, mintak maaf dua puluh kali. *gurau, taklah sampai duaploh. Tapi nasib dia ta amik hati sangat.
Okay fine. Ana tau ana jahattt ~

N - Banyak dah barang harta karun milik ana .. yang ana beli pakai duit sendiri. I mean, duit belanja yang ana kumpul sejak azali.. pastuh bila dah cukup, beli barang keinginan ana. Contoh ; kamera, walkman, handphone (beli pakai duit gaji pertama kali bekerja) .. dan banyak lagii ~

A - Last but not least, pertama kali ada telefon bimbit sendiri masa umur lapan belas tahun. 12 Januari 2014, Ahad. Kegunaan utama handphone ana, jadi hotspot dan untuk online.
*Sebelum tu, jahil sangat pasal handphone.. apa tu bluetooth? Gigi biru?



Ada lagi apa apa award? Lai lai lai ~

No worries. 
Dont worry be happy. Smile as long as you can :D




6 Ulasan:

Blogger budak berkata...

haha. kite dulu siap pegang lipas kejar member. lintang pukang dia lari. hehe

Kha Sep 18, 12:15:00 PG  
Blogger aiman mania berkata...

wahhh..hebat jugakkkkkk masuk pertndingan bercerita n jadi tokoh murid....
manfaatkan hidup yg pendek ini...salam maju jaya :)

Jum Sep 19, 01:10:00 PG  
Blogger Ana Lee berkata...

budak : haha .. hebat akak ~

aiman mania : hehe.. betul betul. manfaatkan hidup ~

Jum Sep 19, 02:08:00 PG  
Blogger Junkyo No Hikari berkata...

budak nih mmg nakal ahahaha..

part gaduh dgn lipas tuh mmg lawak mwahahaha..

kalau yong memang dah teriak kalau tuhblipas.. geli geli geli sangat.. sbb bau lipas kuat.. and lepas tahu yg dalam badan lipas ada banyak ulat Ikalau kita penyet dia) lagiah Yong fobia dgn lipas.. lipas no.2 lepas lalat.. in my fobia list ahaha..

tapi seronok kan Ana kalau kita menang dlm gaduh2 nih ahahaha :D
rasa cam mnang anugerah XDD

yong dlu tak pnah wakil time skolah rndah or menengah tapi dalam skolah kalau ada kawas kaki, poem, public speaking.. yong mmg akan masuk ahaha..

masuk form 4,5 tak aktif langsung sbb skolah baru.. masuk u yg aktif cuma aktiviti kelab.. takdelah menonjol diri sangat TT^TT
sbb asyik dgn laptop ja kowt ahahahaha...

I like one of your point lah ana, especially sensitif.. samalah.. :D
kan Ana kan.. yong dah lama tak dengar kisah nabi TT^TT
kalau dulu waktu sekolah rendah ustaz slalu crita, skrg nih org dekat sekeliling tak cerita langsung.. kita lak yg kena cari sumber, ceramah yg ada pasal Nabi TT^TT

Jum Sep 19, 03:41:00 PG  
Blogger Hidayah Suhailee berkata...

heee. kita geng part sensitif tu.. seriously.. yaya cepat nagis tau.. sedangkan kena ceramah, kena teriak, kena mcm2 la. haha.. (cengeng)

Jum Sep 19, 04:23:00 PG  
Blogger Ana Lee berkata...

Junkyo no Hikari ; Hehe .. yongg.

Sejak kebelakangan nih pun ana dah jarang pegang lipas, dah takda keperluan. ha ha ha. Kecuali la kalau nak threat *lupa maksud threat dalam bm* kalong dengan mica (my siblings)

Betul betul betul ..

Hidayah Suhailee : haha .. samaa . Tapi ana ta cengeng macam yaya. Kah3x ~

Ahd Sep 21, 04:17:00 PG  

Catat Ulasan

Thanks for spending your time to give a comment (: