n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


Tutorial : Billy player
Posted on Sabtu, 25 Ogos 2012 | 2 gwiyeon memo.




Assalamualaikum,


Kon'nichiwa yujin! okie, hari nih ana mau buad tuto pasal Billy player. Ta tahu amenda kahh etu? tengok pemain muzik dekat sidebar ana, alaa . . yang agak comey2 tuhh. hah! etu lah Billy player . . .
kalu korang rasa na cuba jugak, mari ikut tutorial nih.

start!

1. Mula2 korg pergi SINI


2. Then korang akan nampak kotak untuk isi url lagu macam gambar kat atas nih.

3. Jangan risau! korang bole amik url lagu dekat SINI. korang bole carik lagu korg dekat bahagian Search kat atas tuh . . tapi korang kena type sama ada tajuk lagu atau penyanyi dia ja tau. . Jangan type dua dua sekali.


4. Kalu da jumpa lagu pilihan korg, copy code html dia dan paste kat notepad dulu.

5.Pastuh, copy url dari http://media.irondj. sampai mp3 macam contoh kat bawah . . .


http://media.irondj.net/mix/file/25655/Hijau_Daun_-_Suara_Ku_Berharap.mp3

6. Suda copy? paste lah url lagu korg tuh dekat kotak Billy player tadi.

7. Kemudian tick Auto Play dekat bawah tuh.

8. Suda? Then scroll ke bawah lagi dan korg akan jumpa button Generate Code kan? tekan lah.

9. Nanti keluar satu box ada banyak code dalam dia. so korang copy lah code tuh dan paste dekat template korang bagi pengguna blogskin. kalu template lain bole la paste dekat HTML javascript.

10. Preview dulu baru SAVE !


aja aja fightin':x: