n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


Versatile Blogger Award.
Posted on Selasa, 26 Ogos 2014 | 7 gwiyeon memo.




Assalamualaikum.

Kombanwaa minna !
Wuu.. tidak sangka pulak ana akan turut terjangkit sama dengan award nihh . Hehe.
Terima kasih kepada akak Scha yang telah berjaya 'menjangkit' ana .
 -gurau gurauu-

Thanks tag ana. Orang pertama lak tuhh.
Uhuk uhuk.


Perkataan VERSATIL ni pun bukan ana paham sangat maksudnya.
Tapi apa yang ana tau ana kena senaraikan tujuh fakta tentang diri ana, gituu?
Tujuh. Nice! Favourite number ~


F -  Nak mula dengan apa ya? Ermm...
Nama penuh Nur Farhana. Semua ada sepuluh huruf ya. Okehh ..
Nama glamour pulak FUNNY VELOVE. Ana cipta sendiri nama nihh. Apa apa benda yang nak pakai username, i will use this one. sebab takda sorang pun yang penah pakai nama ni memandangkan ana yang cipta sendiri. Hihi.

A - Bukan seorang yang cantik atau comel. Apatah lagi mempunyai bentuk badan yang ideal.
Tapi mungkin mempunyai daya penarik yang tersendiri. Cewwah !
Actually this one was a confession by my own girl friend. Dia tu suka kacau ana bila ana sendiri sendiri. Layan ja laa ~

R - Peminat tegar BIRU.
Kalau nak hadiahkan atau belikan ana sesuatu, tak perlu banyak tanya nak kaler apa. Ofcourse it is blue blue and blue. I will repeat for you, it is blue.
Tapi kalau pilihannya takda biru, perhaps i can reconsider with white or silver or grey.

H - Suka kawan dengan semua orang. Tapi untuk sesuatu perkenalan, selalunya orang lain yang perlu mulakan dulu. Ana tak suka bermusuh dengan orang lain. Sebab ana sayang semua orang. Walaupun orang tu penah buat jahat dengan ana banyak kali atau selalu cakap buruk pasal ana, tapi ana akan ingat kebaikan yang dia buat dengan ana sampai bila bila walau cuma SATU. Dan itu yang membuatkan ana lupa dengan kejahatan yang dia buat dekat ana dan layan dia seperti biasa.
Oh ya! itu juga membuatkan ana menjadi seorang yang senang memaafkan orang lain. Walaupun masih ada rasa marah dengan dia, tapi ana akan maafkan dia awal awal lagi.


A - Minat bahasa inggeris. Tapi grammar tak lepas lagii TT .TT
Ada belajar arab, jadi ana tau serba serbi pasal arab. Tak terer pun.
Bole berbahasa Korea sikit. -ada kamus-
Tapi ramai jugak orang bole. Erm .. ana kenal semua huruf korea dan bole tulis bahasa korea sikit sikit.

N - Berusaha.
Bila ana inginkan sesuatu, ana akan susun strategi untuk capai target. Bila ana betul betul inginkan sesuatu, ana akan buat sampai dapat walaupun banyak halangan.
Contoh, 1. simpan duit poket untuk beli kamera sendiri. 2. selalu gagal matematik masa menengah atas tapi dapat A masa spm. 3. dari 60kg ke atas, ana berjaya kurang kan sampai 40kg lebih.

A - Seorang yang Santai.
Apa keadaan sekali pun, mesti sentiasa tenang. Jangan ikutkan emosi. Walaupun menangis sebab sakit, tapi masih bole ketawa dan tersenyum. Ana tak suka tension tension. The most important thing is, Smile always and remember Him.

 So thats all, FARHANA stands for seven facts.


Dah, cukup cukup. Taktau nak tulis apa dah.
Nak cari mangsa seterusnya. Jeng jeng jeng ~

Pemegang award yang akan datang ialah..
Tujuh jaa. Taktau nak tag siapa lagii .. hampir semua dah kena nihh.
Korang yang ditag pun kena buat entry macam nih. Ana taktau sangat detail nyaa.
Sepatutnya tag lima belas orang ~

Anyway, today is the second day of 'tut tut'. Hehe ~


Peace No War !