n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


Hobi.
Posted on Sabtu, 23 Ogos 2014 | 6 gwiyeon memo.




Assalamualaikum.

Konnichiwaa.. It was a bright sunny sunday. Haha!

Tengahari ni na borak pasal hobi.
Siapa ada hobi? Ada kah sesiapa yang tidak mempunyai sebarang hobi? Hmm ..
Wallahualam. Seteruk-teruk hobi yang ada pun ana rasa .. orang yang hobinya tidur makan tidur makan. hehe ..

Tapi, siapa yang ada banyak hobi macam ana?
Hobi ana ... melukis, membaca, menulis, mendengar lagu, menyanyi, menonton, memasak,blogging and ... so on.

Selalunya, orang kata hobi ni selalu dibuat utuk masa lapang kan. Ngam la dengan ana ni, yang punya banyak sangat masa lapang. Jadi hobi pun kena dipelbagaikan sebab tu la ana jarang bosan bila duduk rumah. Ada ja idea yang ana nak buat bila takda benda na buat.


 Melukis.

Ana akan melukis bila mood datang. Kalau takda mood, susa la nak melukis. Nanti kang cincai cincai jaa. Mana nak lawa lukisan. Hehe.
Tapi memang kalau ana, kalau dah takda mood tu, langsung tak kan buat benda tu.
Jadi apa apa pun, kit amesti mau ada feeling~
Hohoho.

Membaca.

Kadang bila bosan, ana bantai ja baca apa apa jenis buku. Majalah ka, buku teks Sejarah kaa, surat khabar.. anything la.  Kadang online, cari cerita cerita menarik dekat google then baca.
Best apa membaca nihh, bole tambah pengetahuan kan. Pengalaman pun kita bole dapat daripada pengalaman orang lain. Kan bagus tu, kita tak payah nak lalui banyak benda. Tapi memang la ada perbezaannya antara kita yang membaca dengan orang yang mengalami sendiri sesuatu pengalaman dalam hidup.

Menulis.

Menulis nih... Ana bila berfantasy sendiri, mula la ada idea nak buat cerita. Masa awal bulan tingkatan Lima dulu, ana ada buat satu novel. Tajuk dia ' i dream high!'
Ramai jugak yang bagi komen positif lepas baca walaupun novel tu agak kebudak-budakkan, macam ana nih, tak matang lagii.
Menaip pun ana kategorikan dalam menulis ni. Ala lebih kurang sama ja kan. Jadi acam sekarang ana buat entry nihh. That's mean right now, i was free.

Mendengar Lagu.

Dengar lagu ni best kan.. kadang bole feeling feeling dengan lirik lagu tu.
Ada jugak orang yang boleh tenang bila dengar beberapa jenis lagu. Tapi rasanya lagi tenang kot bila dengar alunan ayat ayat suci.

Menyanyi.

Erm.. menyanyi. Kat mana mana pun bole. Tapi korang pun tau, suara tu aurat perempuan kan. jadi ofcourse la ana tak menyanyi secara terbuka. Bukannya pakai mic punn. Ana nyanyi dalam bilik ja waktu bosan bosan.
Tapi dulu kecik kecik penah laa.. berkaraoke. Sampai sekarang kena ejek dengan lagu tu. Tapi tak kesa pun.

Menonton.

Ana suka tengok wayang, drama dekat televisyen ataupun lappy biru ana. Hehe. Sambil menonton pun ana bole belajar. Contoh, kalau ada subtitle english, bole catat perkataan baru dan cari maksud dia. Isn't it great ?

Memasak.

Hmm.. yang nihh. Bila ana terasa nak makan sesuatu, apa lagi ana terjah la dapur tu. Pastuh masak apa yang ana mengidam. Hehe..
Hobi yang nihh.. bukan waktu lapang ja bole buat, time lapar pun bole. Kekeke ~

Blogging.

Korang pun paham maksudnya kan.. everything dalam blog la macam tulis entry, blogwalking, edit blog and so on.
Sekarang ni pun sambil  sambil terjah blog orang.


Itu ja yang ana boleh hurai. Banyak lagi benda yang kita bole buat masa lapang kan. Terpulang dekat diri masing masing. Yang penting enjoy dan santai !

and always remember Him (;

Mungkin bole tambah lagi hobi baru.  Ha ha ha .



Oh yeahh! Esok Start diet ~
tatatititutu.