n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


Tentang Saya.
Posted on Rabu, 13 Ogos 2014 | 3 gwiyeon memo.



Assalamualaikum.


Halu. This is about me :D


  • Nama penuh, Nur Farhana binti Ommar Sidik.
  • 13 Januari 1996, Sabtu
  • Hospital Queen Elizabeth
  • Darah B
  • Bangsa Bugis Sungai, Sabah, Borneo, Malaysia mix a little Indonesia.
  • Funny Velove, Ana, Nana, Kakngah
  • Anak kedua daripada tiga orang adik beradik perempuan.
  • Hobi melukis, membaca, menyanyi, blogging, memasak.
  • cita cita ingin membalas jasa ibu bapa, saya mau jadi superstar! 
  • hanya sekadar artis amatur.
  • Biru dan Putih
  • Vanilla ais blended, milk, horlicks ais.
  • kek vanilla, kek susu, kek keju, semua jenis ais krim.
  • Nasi ayam, nasi goreng kampung (ayam), mi goreng ayam, kuetiau, adoii...kalau makanan semua laaa. ehhe ~
  • saya bukan vegetarian! (tapi bole guna kaedah 'paksa diri' untuk sesetengah jenis sayur)
  • Saya suka barang yang comel and ofcourse first of all it should be in blue!
  • Saya bukan penakut dengan hantu, lipas, tikus or anything. Cuma geli ja dengan sesetengah binatang. 
  • Penggemar haiwan terutama kucing!
  • Seorang yang santai walau apa pun yang berlaku. Semua perkara yang perlu dibuat bergantung pada mood. Kuat bergurau dan main. Nakal, ganas, kadang garang. Suka pendam sendiri dan lebih banyak rahsia. Senyum walaupun menangis. Sensitif. Bukan seorang yang suka bergantung sangat dengan orang lain selagi saya mampu buat perkara tersebut. Struggle to achieve something that i really want. Tidak suka membazir. Pemaaf. Saya kuat! Terkadang kejam dan annoying. Kalau tengah marah atau menangis jangan tanya atau menyibuk. I can calm down myself (;

Macam mana?
Lepas baca biodata tentang ana kat atas tu korang dah bole kenal dengan ana?
Tahap kenal tu macam mana? Sampai bole rasa perasaan ana?
Bole tau apa yang ana akan buat selalu?

Tahniah kalau camtu.
Tapi ana yakin. Tidak mudah untuk kita memahami isi hati seseorang. 
'Kenapa dia buat macam tu?'
'Apa sebenarnya niat dia?'

'Ohh .. mungkin dia nak release tention.'
'Ohh.. mungkin dia cuma berniat baik jaa.'

Korang tau ke?

Ana pulak?
Me?
Ofcourse i dont know what exactly people think about me and what do they think about my behavior.

Tapi kalau ana. Ana akan sentiasa berfikiran positif dekat orang lain. Fikir .. fikir dan fikir.. mungkin ada sebab kenapa orang tu buat macam tu.

Taktau dah apa nak taip. Hehe.

Pengajarannya di sini, jangan suka tuduh orang sembarang. Jangan cakap orang yang bukan bukan. Kita taktau apa niat dia sebenarnya.
People said.. dont judge a book by its cover.

Kalau memang dia teruk pun.. jangan cakap buruk belakang belakang pasal dia. Kalau mampu, nasihat. Tak mampu, doakan jaa.

Kita kena sedar.. kita cakap buruk pasal orang lain. 
Tapi, apa pula orang lain cakap pasal kita? 

Taktau mesej sampai ka tidak.
Wallahualam.