n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


Salam Aidilfitri.
Posted on Sabtu, 2 Ogos 2014 | 1 gwiyeon memo.



Assalamualaikum.

Halu halu halu! Ana in da house~
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin. Belum terlambat lagi la na wish .. hehe. Kalau orang malas kan, dorang taip SHRAMZB. Haa.. tapi dorang kata xpaa.. janji ikhlas. 
Mintak maaf kalau ana ada buat salah kat korang. Tak puas hati ngan ana, gitau le. Hehe.

Berapa hari ana ta update? Ok lupakan.

Hehe. Ana  takda duit raya sebab ta pegi beraya pun. Duk rumah layan tetamu jaa. Pastu.. dari hari pertama syawal asyik pakai tracksuit ja. Baju raya still dekat tailor.. kawan ummi. Hari kelima baru amik. Ish ish ish.
Tapi ana ta kesah pun. Santai laa.

Polka dot <3


Tadi duk baca baca status orang, lalu terbaca pulak status sorang hamba Allah nii.

Status A : Just because i drink starbucks doesnt mean i on israel side . Stereotype ! Do you know how many guys who drinks starbucks ?? Im saying , we need to think other way . Doesnt mean i support them . Ko ingat aku bodoh sangat ke ??

Komen
B : Lepas tu duit tu salur kemane??

C : oi.. memang la kau tak support israel... tapi duit kau tu yg support kat israel... so what ? block bah kalau tak suka.

B : betul

A : block sendiri, pandai add, pandai buat

D : betul tu A... if we drink starbucks doesnt mean kite support israel... saya sokong apa A cakap tuh

A : i know right, its not like our money terus go to their account. DUIT TU UNTUK BELI STOCKS AND BAYAR GAJI la wei. Get the fact straight ms C

On my opinion,

Itu bermaksud kedai tu masih dan tetap akan beroperasi sebab masi mampu untuk beli stock dan bayar gaji. Dan disebabkan masih ada keuntungan, Tetap! kedai tu akan memberikan hasil keuntungan kepada pihak yahudi. Cuba kalau tiada pelanggan lagi yang datang, suda pasti kedai itu akan lingkup dan berhenti beroperasi. Sementara itu, yahudi tidak akan mendapat keuntungan dan tidak akan dapat membeli senjata 'tercanggih' untuk membunuh saudara kita di palestin.
Tujuan kita untuk memBOIKOT adalah untuk merugikan yahudi dan tidak mendermakan duit kita kepada yahudi untuk beli senjata.
Haish. senang cerita tetap jugak duit kau tu bagi keuntungan pada YAHUDI !

Berterabur ayat. Hehe.

Tappayahh la beli barangan yahudi, tak mati pun kalau ta beli.
Tapi saudara kita kat Palestin akan mati kalau kita terus beli barangan boikot tu.

There is no need to be argue about this matter. You just have to think wisely. Weather you love your brothers and sisters in palestin or not?

You love ISLAM or not ?

Deep.

Peace no war.