n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


3 Ramadhan 1435.
Posted on Selasa, 1 Julai 2014 | 0 gwiyeon memo.



Assalamualaikum.

Note; Ta perlu baca. Sekadar diari c:

   Untuk yang kesekian kalinya, ana di duga lagi. Lepas satu satu ujian datang. Mau tau ujian pasal apa? Ianya berkenaan topik yang memang ana ta suka iaitu ujian CINTA.

Bukannya ana mau cakap yang ana ni seorang yang cantik, tidak sama sekali. Bahkan mereka yang tertarik dengan ana ni, etc; crush, friend. Mereka sendiri dah mengaku. Mereka inginkan ana bukan sebab rupa tapi sebab apa? Sebab... AGAMA. Dari sudut agama la mereka tertarik dekat ana. Bukan kecantikan yang dorang tengok.Tapi kebenarannya, ana masih lemah dalam sudut agama ni jika di bandingkan dengan orang lain. Sebab ana bukannya warak sangat. Alim pun tidak. Tapi itu lah, memang setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya. Macam lagu 2PM tu, 'Everything's happen for reason.'
Mungkin Allah mau uji ana.

   Ana mau story sikit pasal dugaan yang terbaru ni. Memang ana sendiri ta menjangkakan perkara ni berlaku. Sebab ana anggap semuanya gurauan selama ni.
Ceritanya macam ni.. Ana start dari sini.

Petang semalam, iaitu Ramadhan ketiga. Ana kan tolong parent ana berniaga kat bazar. So, macam biasa la kan kita jual makanan apa semua tu. Then tetiba my uncle sapa seseorang kat belakang ana. Jadi ana pun toleh la kebelakang.
'Oh, dia rupanya.'
 Tapi ana ta cam sangat sebenarnya itu siapa.  Maksud perkataan 'dia' tu just merujuk kepada orang orang yang sewa bilik bawah kolong rumah kitorang. Sebab ana ta cam.. hihi sebab ana ta suka amik tau pasal orang lain. Kalau ana tau pun, tu sebab orang lain yang heboh heboh la tu.
Kembali kepada perbualan my uncle and orang tu. Sebenarnya orang tu cari kuih but my uncle said, kitorang ta jual kuih masa tu. So my uncle cadangkan dia try cari kat rumah. Perhaps ummi ada jual kuih. Then orang tu pun blah tanpa ana sedar.

Lepas tu, my uncle and ana pun menjual kat bazar tu seperti biasa. Sampai lah waktu kitorang pulang kat rumah tu. Lepas dah solat maghrib apa semua, Ana pun turun la pegi 'memburu' makanan. Hehe.
Kebetulan ummi ngan my uncle dok cerita pasal orang tu. My uncle ada gitau ummi masa on the phone yang orang tu pi tempat kitorang cari kuih. Jadi tadi pula, ummi ceritakan kejadian masa orang tu pulang pi rumah lepas dari tempat kitorang. Lepas dengar cerita ummi ni, baru ana dapat kenal pasti orang tu siapa. Sebab ana keliru dia ngan adik beradik dia.

Masa orang tu sampai ja, ummi tanya kat dia camni lebih kurang.
"E, tadi pacik kau kata kau pi tempat dorang cari kuih?"

Ana taktau pula apa respon orang tu. Tapi kebetulan masa ummi tanya dia, ada pula abang kepada orang tu dan kawan dorang tengah duduk 'bertenggek' kat situ. Jadi dorang pun menyampuk sekali la. Ana ta pasti dialog dua orang tu camna tapi lebih kurang gini la.
" Apa macik?"
"Ohhhh... kami paham tu macik kenapa dia pegi sana."

Dua orang tu tergelak gelak. Manakala yang sorang ni pulak habis malu masa tu kata ummi. Ana masih ta pick up masa tu, sama gak ngan my uncle. So ummi pun terus terang dalam gaya dan ayat berselindung sikit takut orang tu dengar kot. Katanya orang tu pi tempat kitorang tadi bukan sebab na cari kuih, tapi sebab na jumpa ana.

Dalam hati masa tu dah tergelak habis dah. Tapi kat zahirnya ana hanya mampu control ketawa tu dengan senyuman ja. Hahahahaha! Bagi ana lucu sangat.
Oh ya! Even ana rasa lawak benda tu, tapi ana masih anggap semua tu hanya gurauan semata-mata. Mungkin dorang cuma bergurau ja kan. Who knows? Ana pun ta amik kisah sangat. Ana kan santai~

   Sehinggalah malam tu, ana ta ingat pukul berapa. Bila ana bukak wechat ana, Ana nampak ada orang request mau jadi kawan. Then ana tengok gambar dia. Ana ta cam sangat. Orang tu kaa?
Jadi, ana pun teragak-agak mau approve. Tapi sebab ana fikir mungkin dia cuma mau berkawan so then i approved the request. Pastu dia bagi salam. Tapi ana ta balas terus, lepas setengah jam lebih baru ana balas. Kekeke~ memang kejam. Ngam la ngan nama wechat ana 'heartless.'

Malas mau cerita panjang-panjang. Terus kepada 'kemuncak' nya. Haha!
Ni ayat dia dalam wechat.

"Sa cma tkt jak ko mra dn tkt ko xble trma tpi sbnrnya sa tda bhrap pn ko ble trma sbb sa sedr sa siapa d bndingkn ko..yg pnting bgi sa ko dpt tw yg sa sukakn ko.. sa lma da sukakn ko tpi sa xble bt apa2x melainkn bdoa pda allah dn mnta ptnjuk dri nya..sa gtw bkn sa nk kpel dgn ko..sa cma nk ko tw jak apa dlm hti sa..skli lgi sa mnta mf sgt2x.."

Ana yakin korang pun ta paham apa dia taip tu. Entah bahasa mana dia pakai ana pun taktau. Hihi, Gurau.. tu sebab dia terlalu pakai shortform and gabungan dengan perkataan Sabahan. Tapi ana masih dapat baca dan faham apa yang dia cuba sampaikan.

Ana balas, "Hahaha. Sejak bila?"

Masa tu ana rasa lucu sangat. Takyah tanya keadaan ana macam mana waktu tu.
Ana malas mau taip balik apa dia balas lepas tu. Yang penting dia kata lebih kurang camnihh, dia kata sejak waktu ana belum stay kat rumah tebobon ni. Dia penah dengar ummi cakap yang ana ni solat lima waktu. Itu sebabnya dia suka kat ana. Logik tidak? Actually, masa tu ana stay kat kuarters. Tapi dia memang dah kenal ana lama. Masalahnya, ana ta pernah kenal dia pun. Sedih kan?

Hari ni pulak, tanpa ana tanya dia sendiri ngaku pasal semalam niat sebenar dia mau jumpa ana dan bukannya mau membeli. Ish ish ish~ ta paham ana.

Tapi dia tu ok jugak. Budak masjid. Setiap waktu pergi masjid.

Tapi itulah, ana malas fikir bab bab 'cinta' nihh. Kalau boleh, ana takmau kahwin -.-
Bole kahh?
Ana pun dah terus terang kat dia dan ana ta bagi harapan kat dia. Ana bagitau banyak kali tapi dia tetap na tunggu hati ana ni berubah. Erm, ana maksudkan nanti.. tahun tahun yang akan datang. Dia ni ada hajat kat ana. Atoyaii~ ana dah tolak dah. Lantak la. Ana doakan supaya dia suka orang lain. Hahaha. Korang, amin cepattt!

I do not want to get MARRIED anyone.