n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


REZEKI belum ada.
Posted on Rabu, 18 Jun 2014 | 7 gwiyeon memo.



Assalamualaikum.

  Penganggur Tersohor. Yupp! That was me. Haha.. bosannya duk rumah jaa. Nampaknya rezeki ana untuk sambung belajar belum ada lagi. Aduh! Jap jap ..
habis berair mata ni, jari tercucuk mata. -careless sangat- Haaa .. ok ok dont worry, still bole melihat. Belum buta lagi. Just a second, lap air mata sat.

   Ok dah. Mau taip pasal apa tadi? Atoyaii .. lupa pulak.
-tengok tajuk entry-

Ohh .. rezeki. Sebenarnya takda mood mau update entry sejak beberapa hari yang lalu. Ini pun ana gagahkan jugak jari untuk menaip di atas keyboard lappy biru ni. Entah kenapa. Idea dah ada. Mungkin malas mau taip kot. Kalau ana la kan, perlu ada mood, perlu ada feel ~ cehh! Haha.
Sambil mendengar music box, ana menaip.

   Actually, yesterday result ipg suda keluar but unfortunately, i was not the lucky one to be accepted at there. That is why i have said before. Bukan REZEKI ana la tuu. To be honest, memang ana ta yakin diterima kat situ. Hehe. Tapi lain pulak orang di sekeliling ni.. mereka lebih over confident padahal bukan dorang yang amik pun. Hahaha. -takyah tanya siapa-
Ana ta kesah sangat. yang ana kesahkan, orang yang kesah pasal ana. Paham ka tidak?
-saya budak santai-

Maaf berhenti kejap. baca cerita seram tadi xD
Ok sambung.

 Sebelum terlupa, ana mau ucap tahniah kepada calon yang diterima masuk kat ipg termasuk kawan kawan ana tu. Korang memang layak. I am happy for u guys! Chukae xD

Rasa penat juga sebab dah buat ujian bertulis, ujian fizikal, temuduga, then .. tetiba keputusannya, tak diterima. But that's okay. Ada juga pengalaman sekurang-kurangnya kan ?  Santai laa ~

 But one thing is, macam mana kalau orang yang tak berkemampuan? Disuruh ke sana ke sini. Segala galanya ditanggung sendiri; etc. tambang apa semua. Agak kesian juga walaupun memanglah orang kata, 'tiada alasan untuk berjaya'. Tapi, dah habis keluar duit apa semua, alih alih tak dapat.
Kesian mereka.

  Balik ke cerita ana,
Walaupun ana okay, tapi.. ana kesian dekat parents, they really want me to be accepted there. I am sorry. But next time, i am promise i wont let u down.
In sya Allah.

Sekarang. Masih stay di rumah. Bangun awal pagi, solat subuh, tolong ummi masak kuih apa semua. Dah siap semua, layan diri. Buat kerja sendiri i mean.

Unisza melepas, ipg ta dapat. Ana ta berniat untuk salahkan sesiapa. Sebab memang tiada siapa yang bersalah dalam hal ni. Dan ana tau, sesungguhnya perancangan Allah itu adalah yang paling hebat. Mungkin itu bukan la yang terbaik untuk ana. So, I am okay with it.

Jangan sedih bila Allah tak bagi apa yang kita minta. Kadang-kadang  Allah tak bagi kerana Allah tahu kita tak layak dengan apa yang kita minta. Tapi bukan  Allah tak bagi terus. Allah nak bagi yang lebih baik untuk kita.

Semua perkara yang berlaku dulu ada hikmahnya, tak kira la ia berkenaan apa sekalipun. Yakin lah bahawa Allah akan beri sesuatu yang lebih baik dari apa yang kita impikan dulu.

Kerana apa yang kita mahukan itu.
Mungki kelihatan baik pada pandangan kita.
Tapi tidak pada pengetahuan Allah.
Kita tidak tahu.
Allah lebih tau.

Kata kata kat atas tu ana amik dari kawan ana. I have got no idea where did she get it from, but i have heard it before. Dia post kat wechat dalam bentuk gambar. Kami berkongsi nasib yang sama, sebenarnya. I felt sorry for u chingu. Kesian dia, mau sangat masuk ipg nih. Tapi sekarang dia kat USIM. Apa apa pun ana doakan yang terbaik untuk dia. Aja aja !

 Jadi sekarang, masa untuk on plan B. Apa dia?
Tunggu Lee Chan Hee datang meminang. Hihihi. -gurau-


 Hensom kannnn xD

WARNING! Jangan tengok lama lama, nanti jatuh cinta.

Ok lari tajuk.
Plan B nyaa ... ana minta tolong dengan kawan ana yang sorang nih. Harap dia boleh bantu la, sebab dia pun belum mula study lagi.. sibuk cari duit. Mau meminang anak orang la tu. Haha.. dia pompuan actually.

Ana buat entry nih bukan mau minta kesian dekat korang. I just want to share my experience even it was not great like yours. Just, take moral from the story if it does have. May be one or two? Anyway, I hope u will pray for my success and i will pray for yours as well.

'kerana aku yakin dengan ketentuan Allah, aku redha.'
Ana suka quote kat atas nih. I made it. But it looks pretty Dramatic. Hehe.

No need to comfort me. Because i know. I am a strong girl.
Fight for the FUTURE!