n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


Dream High.
Posted on Jumaat, 20 Jun 2014 | 6 gwiyeon memo.



Assalamualaikum.

  Yeorobun! Annyeong .
Selamat pagi DUNIA ! dalam kurungan, 'blog'. Hee~
Yalah. Cuma kat dunia blog ni ja ana bole berdrama drama sikit. In real? Hehe.
Shy shy cat gituu.
Awal tidak ana bangun? Ha! Jangan tidur balik suda. kekeke. Lepas tolong ummi tadi, ana mau update entry ni. Selagi ada mood jari ni mau menari nari di atas papan kekunci, baik ana on lappy cepat cepat.
Korang dah celik belum? Oh, yang masih sekolah and kerja tu mesti la dah bangunkan. Atau.. ada yang masih terlelap? Omo! Wake up!!

   Dah bangun? Oh okie okie. Sebelum naik kereta, bas sekolah, singgah dulu baca entry ana ni.
   -Ok gurau-

Kembali kepada tujuan sebenar ya.

Pagi ni ana mau cerita sikit pasal drama yang ana minat sangat tengok ni.
Drama yang diterditkan pada tahun 2011 rasanya.


Drama ni sangat sangat interesting sebab semua jenis dia ada lawak, dendam, cinta, semua ada. Lagu ost dia pun beshh gak. Tapi yang paling penting, banyak juga terselit nilai pengajaran dalam cerita ni seperti;
  • kita perlu berusaha untuk mencapai matlamat kita.
  • jangan mudah putus asa.
  • perlu mengenal pasti cita cita kita.
  • pentingkan persahabatan.
  • jangan silap mendidik pelajar.
dan banyak lagi la. Memang ta bosan ana tengok berulang-ulang kali. Hehe.




Antara pelakon dalam drama ni.


Drama ni juga yang membantu ana dalam menjalankan 'projek besar' ana iaitu projek kurangkan berat badan. Nanti ana share pengalaman ana kurangkan berat dekat entry yang akan datang. Sabo ye.

Kebetulan tahun 2011 tu, drama Dream High dah ditayangkan. Ana tak tau pun sebenarnya sampai la ana 'terserempak' ngan drama tu kat Youtube. So ana tekan dan tonton sikit. Bila tengok tu, macam beshh pulak jalan cerita dia. Apa lagi, download terus la! Hehe.
Dan melalui drama ini lah ana mendapat inspirasi untuk kurangkan berat ana. Sebenarnya, dalam banyak banyak watak tu, ada satu watak pelakon sampingan yang bernama Kim Pil Suk dilakonkan oleh IU. Pil Suk ni adalah seorang pelajar yang berbadan besar tetapi oleh kerana dia suka ngan sorang laki hensem ni, dia buat perjanjian ngan laki tu dan tekad untuk kuruskan badan. Lagipula dia sering diejek oleh kawan kat sekolah.

 Kim Pil Suk bersama sama Jason; lelaki yang diminatinya.



Pilsuk dengan Miss Maeng; yang membantu dia untuk kurus.


Kata Miss Maeng kepada Pilsuk,

'There is no ugly woman in the world. Only lazy woman.'



Dan akhirnya matlamat Kim Pil Suk tercapai.

Tapi drama ni tidak la fokus kepada pilsuk jaa. hahaha.
Ending dia.. tengok la sendiri. 
Perhaps ni ja yang ana mau kongsi setakat ni. Yang belum tengok drama ni, silakan ditengok pat pat! Gerenti ta rugi punya.

Ana khattam banyak kali dah drama ni. Tapi bukan tengok dari awal sampai habis banyak kali. Ana just suka ulang part yang interesting ja. Macam babak dorang menyanyi. Sebab tu agak hafal sikit. Baik pegi khattam alQuran kan. But dont worry, ana dah khattam quran beberapa kali.. tapi still ta hafal semua surah tu. Hehe. Bukan senang kan .. Hohoho~

Pastu, ada lagi Dream High 2. Tapi ana lebih prefer yang first ni. Nanti la tunggu ana rajin, ana update yang kedua nih.

Ok, na sambung tidur. Eh! tershashul lak. Mau blogwalking jap xD
I want to wish selamat pagi kat bloggers satu satu. Sweet tidak?

Salam yaumul khatimah.