n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


Budak fanatik BIRU.
Posted on Ahad, 1 Jun 2014 | 4 gwiyeon memo.

                  
Assalamualaikum.

 Oyasumi nasaii o tomodachi!  hai hai hai~ Ana di sini. Siapa di sana?
Di situ pulak siapa?
 Hora! I mean, look at my blog! Kawaii ~ It was really difficult to edit this new look, and it was not hassle to adjust the code; just to make sure it works. New style, and ofcourse it must be in blue. Blue! what is blue? Blue itu biru. Biru itu blue. Huh? Apa ana merepek ni? Hihii. Gomen nasai!

   Kembali kepada tajuk entry ana tu, 'Budak fanatik biru'. Siapakah gerangannya? Siapa lagi kalau bukan ana sendiri. Hohoho~
Sekarang ana mulakan dengan memberikan definisi kepada 'Fanatik'. -macam debat pulak- Fanatik, bagi ana ia adalah sikap yang terlalu minat atau obses dengan sesuatu. Erm, betul ka definisi tu? Takpa, korang bole rujuk kamus dewan dan pustaka. Ana takda kamus tu. Tak mampu~ -buat muka seposen- Korang pinjam la kat mana mana. Susa sangat, pergi ja perpustakaan. Cewwah! Suka hati ja arah arah orang kan. Takpa, siapa rajin? Teruskan mencari definisi bagi fanatik. 'Orang malas selalu rugi' .
Ana yakin korang bole! Fighting! Oke merepek.


   Kenapa biru? Kenapa bukan warna lain? Apa yang hebat sangat dengan warna ni? Macam cantik je, macam comel je. Kekeke ~ Hmm, entahlah. Ana memang minat warna ni sejak kecil. Tak kisah la biru yang jenis macam mana. Asalkan namanya B.I.R.U. Tapi sudah pasti ada jenis biru yang ana suka. Itu tidak dinafikan lagi kebenarannya. -teringat papazola pulak bila sebut 'kebenaran' tu- Kebanyakan barang ana waktu zaman budak budak dulu warna biru. Bukan ana yang minta beli warna tu. Lagipun kan ana rasa macam ada jodoh ja dengan warna ni. Apalah, dengan warna pun na berjodoh kan?

Kenapa ana cakap ada jodoh? Sebab.. whenever i get something from other people like present or whatever, inaccidentally ana mesti dapat kaler biru. Macam contoh the latest one, Kawan ana ni nak pergi study jauh. So, dia sediakan farewell present for us, her friends. And ofcourse she will give the prsesent randomly to us since semua hadiah sama ja jenisnya cuma kaler ja beza. Bila ana bukak present tu, agak teruja jugak ya. Because i got the one in blue colour! Ana rasa sangat gembira bila benda camtu jadi. Rasa bahagia yang teramat sangat tu memang tak bole di gambarkan. Macam dapat result flying colours gitu. Wah over! Hahaha.

   Sekarang, bukan sekarang ja.. dah lama dah. Bila usia semakin meningkat dan semakin fanatik dengan warna biru, semua benda milik ana, ana mau warna biru. Mesti! Say no to other colours! Erk, macam anti kaler lain pula kan. Fanatik kepada warna ni sangat menonjol waktu tinggal kat asrama. Selama lima tahun stay kat hostel tu, semua barang keperluan yang ana beli, mesti warna biru. Baldi, gayung, berus gigi, tuala, selimut, selipar, kasut sukan, -tak perlu kot list semua tu- ha! senang cerita, bila buka locker ana korang akan jadi buta warna sebab tak boleh beza mana satu baju, mana kain, mana aksesori. Hihi gurau. But it is true, semua harta benda dalam dan luar locker warna biru. Hampir semua la.
   Kadang family pun bising jugak bila waktu nak beli barang, sebab selagi tak jumpa barang yang nak dibeli tu yang berwarna biru, selagi tu dorang terpaksa ikut ana round semua kedai semata-mata nak cari warna tu. Maafkan ana ya? Pardon me, plish plish plishh~

Ummi pun pernah kata, "Nanti laki pun mau biru jugak."

Hahaha. Lucu pula bila difikir balik. Terlalu addicted sangat dengan kaler ni, sampai bila berdepan dengan situasi ana terpaksa pakai warna lain ;contoh merah jambu atau hijau, ana akan rasa sangat sangat tidak selesa. Tidak tenteram jiwa dan raga. Erm, penggunaan ayat yang hyperbola sikit di situ.


Nampak tidak betapa taksubnya dengan warna itu.
-Tapi taklah sampai sembah-


Semua isi dalam 'perut' box pencil 'dimuntahkan'.


   Nih ada lagi satu cerita. Mau ka tidak? Mau ka tidak? Mau ka tidak?
 -maaf error di situ-
Sebenarnya ini kisah tentang EX-CRUSH ana. Aik? Keluar tajuk ka? Eh tak lah. Ni masih ada kena mengena dengan topik kita. Pasal ex-crush ni, ana yang crush dekat dia. Cupp! Kalau mau tau, ana bukan jatuh hati kat dia. Itu bukanlah faktor utama kenapa dia jadi crush ana waktu tu. Itu semua poyo! Hehe. Faktor utama ana ialah sebab crush ana tu pun minat kaler yang sama! Wahhh~ Tak tau macam mana ana bole perasan. Ana pun tak perasan sejak bila ana perasan hampir semuar 'harta' dia kaler biru. Example; sapu tangan, fail, box pencil, mp3, baju raya waktu majlis kat sekolah, rumah sukan yang sama dengan ana iaitu albiruni.  I am amazed by that. Semua tu yang ana 'ter'perasan, 'ter'lihat. 'ter'nampak dan 'ter'pandang. -ter ok ter- 
Jadi kesimpulannya di sini dan bukannya di sana, ana tak suka dia. Apa yang ana suka adalah dia ada minat yang sama macam ana iaitu harta benda semua warna biru. Sekian sahaja kisah pasal ex-crush ana. Erm, bole dikategorikan sebagai crush tak? Hee~

Macam ni la ana. Someone tu akan membuatkan ana attracted dekat dia apabila orang tu memakai atau membawa sesuatu yang berwarna biru. Bukan laki ja, pompuan pun sama. Cuma rasa tertarik ok, bukan ada perasaan lain.
Pernah jugak ana berangan; mau ada rumah besar yang di dalam dan luarnya semua warna biru. Pastu, rumah tu ada taman besar; tempat ana bela kucing yang terbiar. Bagi makan. Biar bam bam semua. Haha! Beshnya main dengan kucing~

Ini ja kot yang budak fanatik biru mau cerita. Otak dah kering diperah bagi idea kat entry ni. Hmm.. apa apa pun, ada ka yang terkena simtom simtom macam ana ni? Kalau ada, kita geng! xD

By the way, putih ialah warna kegemaran yang kedua. Cuma dua warna ni ja yang ana minat. But still, the number one is blue.