n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


IPG oh IPG !
Posted on Jumaat, 9 Mei 2014 | 0 gwiyeon memo.

                  


Assalamualaikum .


Halu halu ~ bertemu lagi kita pada hari yang ceria ini  walaupun cuaca.. erm .. agak hujan lebat jugak tadi yaa . Tapi sekarang da redah da pun . Syukurlah Allah masih ingin menurunkan rahmatnya melalui hujan . Kalau hujan tadi lebat sampai banjir besar berlaku, ta ke bala namanya tuu ? Tapi ingat .. setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . kan kan kan ? 

Cewwah ! Sempat lagi ana berceramah di atas ya kawan kawan. Ada ka yang sudi mau baca entry ana nihh ? -buad muka sedih tambah comel  macam kucing puss in boots-
 agak agak siapa lagi comel ? kekeke ~ perasan ta sudahh xD
Apa pun .. ana sangat bergembira hari ini . erm.. macam orang putih kata .. 'i feel like at the top of the world!' .. gituu ~ sebabnya, ana dapat update blog ana nihh yang tercinta tersayang tersuka dan yang sewaktu dengannya .. haha .
Ribuan terima kasih kepada mr. hotspot ! Tanpa anda siapa lah blog saya TT .TT 
ececeh~ merepek sekejap . Elehh ! kau ada ?

Ya.. yaa .. tau lah korang pun ada . Oke fine. -tarik muka-
Haha . gurauu jaa ..


Baiklah, kembali kepada tajuk. IPG. apa kah itu ? Jangan cakap korang ta tahuu . Kang gigit kang .. -macam gigit paha kfc- haa .. ta mau kan . Hmm .. alright . Actually, ana ada apply untuk kemasukan calon guru kat IPG bagi tahun 2014 nihh . Then ana terpilih untuk menduduki ujian bertulis dan fizikal di Keningau. Alhamdulillah lah kan .. syukur sangat terpilih . Walaupun ana ni tinggal kat Sabah, but still Keningau tu kira jauh sebab ana stay area Kota Kinabalu. Memang pengalaman waktu mau ke Keningau sangat hebatlah .. dengan hujan lebatnya , kabus tebal lagi .. ta nampak apa apa kot . Kalau ana yang drive, ta tahu lah apa akan jadi. Tapi syukur alhamdulillah .. kitorang selamat jugak sampai kat Keningau tu. Lepas kitorang sampai ja .. terus carik hotel. -alaa .. hotel murahan ja pun-

Memang betul hotel murahan! Hahaha .. kenapa ana cakap camtuhh ? Sebab .. bila ana mau iron baju tudung apa semua, baru lak perasan .. seterika takda -.-
Hotel tu ta sediakan seterika .. patut kaa ? I am asking u . Is it rational ? Atau .. ana yang 'kebaruan'? Ana ta biasa la duduk hotel nihh . This was the first u know .. So , rasa hampehh sangat . Da usaha banyak cara .. tetap ta dapat. 
Sebagai kesimpulannya, 'bakal cikgu' nihh terpaksa memakai pakaian kusut untuk menghadiri ujian keesokkannya . Sedih tidak ? Amat menyedihkan bagi ana TT . TT

But! Its okay its alright ~ ana kan budak santai .. apada hal ! -trip macho- eh , ana pompuan ! hee ~
What ever it is .. i still have to fight for myself. Haa .. ta kesa apa orang mau cakap, yang penting ana da usaha ya dak ? -hmmph , padahal ta senang duduk pun dengan pakaian kusut bagai- 
Apa bole buad .. redha ja laa .

Memang best gak la ujian dia . Ujian bertulis tuu main tembak jaa .. ta perlu risau . Apa yang penting, kena sediakan peluru yang cukup . hehehe ~ Semua bentuk objektif .. apa tak nyaa xD
Tapi ujian fizikal dia .. masya Allah ! Macam orang Sabah cakap 'kick abess!' 
Haha .. susa ok susa . Paling ana ta bole yang satu tuu .. BLIP . Haa .. memang hebat la siapa yang bole tahan . Ta tahu apa binatang tuu ? Nanti jadi budak PLKN comfirm tau lahh . Tak pun .. pergi lahh rajin kan diri tanya orang berpengalaman .. bukannya, sikit sikit mr.Google  ~

Lepas habis ja ujian tu, bersyukur sangat wehh ~ 
Kitorang ta bermalam lagi da kat hotel tu .. terus ja sambung perjalanan balik KK . Mau save bajet katakan .. haha ! Dalam perjalanan tu radio ta main. Ana yang jadi radio . Hihii  .
-menyanyi sambil dengar walkman- semua lagu wali band~

Senyap ja ana bila mulut di sumbat dengan keropok amplang beraneka rasa .. hee ~ sedaapp !
Kitorang singgah sekejap kat tepi jalan beli keropok tuu. 
Then, perjalanan diteruskan sampailah maghrib.. kitorang selamat tiba di rumah .
HOME SWEET HOME!
-my home got iron okay! -.-

Dan ! Beberapa hari yang lalu .. hari isnin tu . Semakan untuk yang lulus ujian dan dipanggil untuk temuduga . Ana punya la main cemas . Berdegup degup jantung ni tau . Tapi jangan risau ! Jantung ana ta kan jatuh punya. Dia setia kat ana . Dont worry be happy. Hihii ..
 Mulut ta henti henti istighfar selawat doa apa semua . Pastu nazar kalau ana dapat temuduga tu . Hahaha .. lucu sangat! 

Sangat bersyukur bila selesai log masuk ja .. dia bagitau ana terpilih untuk menghadiri temuduga. Bukan bagitau face to face ok. Tertera kat situ kata; anda terpilih bla bla ..
 Sekali lagi ana bersyukur ta terhingga . Ana menangis ok menangis ! Terharu sangat ~
Then, i told my parents about it and they were just like me; feeling so grateful!

Macam ni hahh ..

Kawan kawan .. tolong doakan ana , nama penuh; Nur Farhana binti Ommar Sidik dan kawan kawan yang turut akan menghadiri temuduga ipg ni supaya lulus yaa !
Terima kasih sangat :D

Tarikh temuduga ana pada hari Isnin, 12 Mei 2014.

wish me luck guys! Fighto .. oh !