n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


tips : tubuh yang ideal . :)
Posted on Sabtu, 14 Julai 2012 | 3 gwiyeon memo.




Assalamualaikum + konnichiwa!!



biyane, lamaa ta update post. pemalashh! :face43:hohoho~

yay!! esok kitorng dah na exam~ [ matilah . . .:face31:]. once again, ana na mintak korg tolong doakan kitorg supaya lulus exam kali ni eh.:face76:

okie, tuday ana na kongsi tips yang agak berguna untuk korg [perhaps]. tips ni bagus sangat untuk urg yang na kan tubuh badan yang sihat walafiat.
okie, da bole start baca.


Bagaimanakah untuk mendapatkan tubuh yang ideal? Adakah korang terlalu konservatif untuk mendapatkan tubuh yang ideal?




Memiliki tubuh yang sihat

Sebaiknya lebih ideal jika memiliki tubuh yang sihat. Tubuh kurus, langsing dan seksi semata-mata kerana pandangan masyarakat, hanya korng yang merana & terseksa bab terpaksa menahan lapar . Korg perlu berbalik kepada gaya pemakanan dan gaya hidup sihat. Mungkin kan korg dah lali dengan perkataan camtuhh.
But, sebaliknya korg perlu memulihkan semula fikiran korg bhwa makan bukan hanya untuk menjaga badan tapi untuk menjaga kesihatan agar sistem tubuh badan dapat berfungsi dengan sempurna.
Belajar dong untuk mengamalkan gaya hidup sihat.Caranya gampang aja kok!
[sekali indo da~]


Banyakkan minum susu

Minum susu mestilah dijadikan amalan seharian. Menurut satu kajian, wanita yang mengambil 1000 mg susu setiap hari akan mengurangkan berat badannya sehingga 9kg. [bukan ana y ckap tauu, buku kata] Kalsium berperanan menurunkan salah satu hormon yang mengeluarkan lemak. Minumlah susu rendah lemak dan susu skim yang berkalsium tinggi. ana prefer susu Dutch Lady Low Fat :face9:[ promo jap, kih~kih]
Tengok betapa ruginya korg yang ta minat minum susu tuhh.

Amalkan makan di rumah

Besides, korg mesti jugak mengurangkan minum minuman like soda, alkohol atau bergas. Lebih2 lagi coke, baik ta payah amik langsung. korg pun tau sebab dye kan? Sebagai gantinya, banyak2 lah minum air tulen lagi asli. [cewwah!] Sir Biology ana ckap, kalu lepas kita minum mnde2 manis mcm milo ais, nescafe n hot choc, kita kena minum air putih untuk meneutralkan bahan dalam badan kita tu balik. [ kalu ta silap ana lah, wallahualam~]
Makanlah kat umah which is makanan yang kita msak sendiri atau mak kita punya masakan. Keinginan untuk makan banyak dan enak lagi yummi selalu muncul when we eat at outside.
[ betul ta?:face72:]


now, korg da tahu petua untuk mendapatkan tubuh badan yang ideal. Jadi it's up tu u untuk pilih makanan yang baik untuk kesihatan korg. mnde nih untuk diri korg sndiri tau, not for other people. so think about it.







:95:ana harap entry kali nihh dapat bagi bnyk manfaat kpd urg laen.
thumbchow! assalamualaikum~ balek ostel lagi. .

.:e:lets fly with me:119: