n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


kesian mereka ~ :')
Posted on Rabu, 6 Jun 2012 | 10 gwiyeon memo.



assalamualaikum




kaifa halukum jami'an :s:

mesty korg suma sehad2 je kan . . . kalu ade yang saket tuu , ta reti2 lagi na makan ubat ? suda makan ubat ? jan lupa pulak doa kat Allah tauu , sebab Dia yang buad kita sakit n mesty ada hikmah di sebaliknya nape Dia buad camtuhh . apa yang ana tau , bila kita sakit , dosa2 kecil kita akan di hapuskan , tapi etu pon bergantung dengan apa yang korg buad tyme sakit tuu , wallahualam~~


kalu na tau , ana baru download meituxiuxiu . ana rasa mnde ni nampak macam beshh je , so ana na cuba try le . hehee . . . bila dah abis download tuu , ana bukak lahh , alih2 sumanya tulisan cina . apa lagi , ana pon terus blank2 laa jadi nya :face53:. . kah3x
tapi :x: disebabkan excited sngt + gatal tangan , ana pon nekad na cuba gak , kih~kih:face44:
na tau apa hasilnye ? tengok pic kat bawah ni:l:


sebelum . . .

selepas . . .

amacam ada macam datuk ct kahh ? kih~kih:face75:

hahaa ~ tade laa , ana saja je maen edit2 , na try2 meituxiuxiu nihh cket , ramai jugak yang dah tau mende nihh . kalu ada sape2 berminat na download jugak , meh la tekan cni . bnyk lagi yang bole di buad dalam meituxiuxiu ni , bagi sape2 yang rajin belek2 mnde nih, tambah2 lagi korg pakar language cina , mesty bole expert punya lahh bila menggunakannya ~


okie3 , back tu da title ' kesian mereka ' , MEREKA ? . . . huh , sape tuhh ?
hmm . . . sebenarnya 'mereka' tu merujuk kepada anak kucing:78: . ana saja je letak tajuk camtu , na bagi nmpak sedih ckett [sedih la sngt ] . actually , bebaru nihh ummi [my mum] ada jumpa 2 ekor anak kucing siam waktu na buang sampah dekat tempat tong sampah besar area tmpat ana stay . waktu tu ummi nmpak anak kucing tu dekat ctu , mungkin sebab kesian dekat kucing tu , ummi pon bawak la pulang . na tengok rupa dorg ? nih kat bawah :face52:





wa:q: tajamnye jelingan , cik adek ~ marah kot sbab ana amik gamba dya





anak kucing ni malu2 :face71: na tengok camera , so ta nmpak jelas le bila ana capture



comey ta anak kucing tu . . . kaler bulu da hampir sama , tapi pattern je berbeza . dorg da siap bagi nama kat 'mereka' nih , kalu ta silap ana 'boboiboy' nan 'gopal' , siap pakai nama katun lagi tuhh , lols ~:face64:


hmm , sampai aty bekas tuan dya buang dekat dengan tong sampah , dorg tade salah apa2 pon:118: . etu kira okie lagi lahh , jangan sampai buang kat dalam tong sampah suda . na kata anak kucing tu ada penyakit , ana tengok dorg 0kie2 je pon , sihat walafiat~ , nmpak cergas lagi lari sana cni . kalu ye pon ta na anak kucing tu , apa salahnya bagi kat jiran2 tetangga yang nak ? mustahil tade yang na amik . . . sebab sebenarnya ummi pon tana ada kucing banyak2 kat ruma , coz dorg suka buang najis merata2 . jadik , bila kucing betina ana suda beranak , ummi akan bagi anak2 dya dengan jiran2 yang nak . ana apa lagi , sedih laa:face59: . . . kucing ana kena bagi kat urg len . andwae:r: . . tapi di sebabkan ana paham napa ummi buad camtuhh , so ana redha je :face36: . . .

so , sape2 yang dah tana kucing tu , bagi je kat jiran korg , kwan2 ke , . . . susa2 jual je lahh dekat zoo , terpelihara apa~ kah3x .:91:



thumbfuhh ! terbaekkk~