n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


tips cara potong kuku ikut sunnah Rasulullah SAW .)
Posted on Khamis, 7 Jun 2012 | 10 gwiyeon memo.

maaf gambo ta jelashh . . .


Assalamualaikum + annyeong chingu !




wahh ! tady ana baca komik seram ~ beshh gilerr :11: ! tapi ana tade lhh sampai shout2 tyme baca tuhh . ana kalu bab2 cite2 hantu yang bikin suspen nihh , ta penahh lagi teriak , kalu terkejut dalam aty tu ada lahh jugak . hehee ~ yang penting . . santai jehh ~ komik seram nihh ana jumpa dekat blog Mr. Copy Paste aka Kopi Pasta , kah3x [jan marah eh komik] masa tuhh ana BW kat blog dya . ana baca dua cite jehh , which ar Bongcheon-Dong Ghost & Ok-su Station Ghost . kalu na baca gak, tekan je tajuk dya tuhh .

rasa2 manyak lagy kot cite2 laen , tapi tu je yang ana rajen baca . lagypon tenet nihh ngah lembab macam cik siputt [cik siput pon jan marah jugak], na baca pon loading sangat. lamo na tunggu ~[tapa ana penunggu setia, cewwah ~:face56:]
tapi ! urg yang lemah jantung jan baca tauu, lebih2 lagi pompuan yang dok mengandung . nanti, ta pasal2 gara2 terkejut , dapat anak kembar pulak . . . lols tade lahh , gurauu .
sebenarnya ana malas na post entry ary nihh , tapy ada urg tu dok suh ana update , ana buad je lahh .:face57:





okie dahhh , kembali kepada tajuk yang asal lagy tulen . . .




tuday , since its still afternoon [ohh ma eng~:face72:] ana na share sumthin' lagik nan korg . . . iaitu cara potong kuku ikut sunnah Nabi SAW . lagipon kita di sunatkan tuk slalu membersihkan diri dalam tuntutan islam etu sendiri . kita jugak disunatkan memotong kuku pada hari Jumaat sebelum Solat Jumaat n sebelum Mandi solat Jumaat tauu !



gambar sekadar hiasann . . .kih~kih


so , mula2 start potong kuku jari tangan dulu. mula dari jari telunjuk kanan , pastuh jari tengah, manis, sampai kelingking. then sambung dari jari kelingking belah tangan kiri sambung teros ikut tertib sampai ibu jari tangan kiri , akhir sekali ibu jari tangan kanan .

kalu jari kaki lak , start dari jari kelingking belah kaki kanan sambung terus ikut urutan sampai dya berakhir di jari kelingking belah kaki kiri .



pastuhh siap ! paham ke ? kalu ta paham , buad2 paham je lahh , kah3x . amalkan selalu tau , insyaAllah dpat pahala . :face40:
suda3 , ana pon na dapat pahala ary jumaat gak, na potong kuku sat . okie , chow ~thumb





p/s ; renung2kan n slamat beramal ~