n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-5261316761584747142', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
N A V I G A T I O N ↑ ⇧
Twi-Ins







Anna's Dreamland.


Talk, speak?
Posted on Sunday, 11 March 2018 | 8 comment(s).


Assalamualaikum.

Konnichiwa minna! Hmm tadi baru lepas kelas ewc (macam kelas bi lah lebih kurang). So tadi group ana present pasal role, characterictic, barrier, challenges and so on for a president or chairperson. Okaylah, ia berjalan dengan lancar walau tak berapa lancar kahkah.

Actually ana sangat tidak suka dan malas bercakap lebih lebih lagi bila di depan khalayak ramai. Oh maiii ~ i really hate it. I would prefer to be the listener all the time hehe. Dan secara kebetulan, oh i dont think it is 'kebetulan'. This semester, there will be so many course that required assesments which i need to talk a lot. So when i heard about this bad news from all the lectures, i was be likeee macam nak pengsan! Subhanallah! Tabah lah wahai ... diriku sendiri. Rasanya setiap hari setiap kelas kena buat presentation even just for a small topic *annoyed face*
Semoga kita dapat menjalani dugaan dan cobaan ini seperti semester semester yang lepas.

Fyi bagi siapa yang tak tahu tapi curious nak tahu, ana nih pelajar degree semester 5, jurusan pengurusan perpustakaan from program pengurusan maklumat. Ada lagi dua semester lepas nih lepas tu baru lah habis tammat. Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan tiada repeat. Doakan ana lulus setiap sem, and then kalau mampu, kalauuuu, doakan dekan stiap sem, aamiin! In shaa Allah kalau Allah nak bagi lahh Hahahahahahahahaa okayy!


Adios!




8 Comments:

Blogger Carly Fifie said...

Hahhaha kita sama.. Time kolej dulu, saya memang paling penakut nak buat presentation depan khalayak orang.

Pernah terbelit2 b.i nak speaking. terpaksa menahan malu dengan muka merah XD

Anyway gud luck for ur study girl..

#Gifkittytucomelhehhe

https://rockyysweety.blogspot.my/2018/03/tips-5-cara-nak-mood-rajin-untuk.html

Sun Mar 11, 11:28:00 pm  
Blogger Hans said...

semoga berjaya graduate mengikut tempoh yang ditetapkan :)

Mon Mar 12, 11:32:00 am  
Blogger aff said...

ana !!! kita same.. nervous giler bile nk brckp dpn khalayak ramai.. penah mse skola dulu time assembly aff kne bg talk then dsbbkn aff trllu nervous skrip jatuh dpn stdnt y bratur..fuhh malu T.T

Tue Mar 13, 01:13:00 am  
Blogger Azah Rahaman said...

all the best belajaq. study rajin2 deh :D

Tue Mar 13, 06:22:00 am  
Blogger thes said...

tabah ya kak Ana ! you can do it ~

Tue Mar 13, 08:42:00 am  
Anonymous Eyda Azman said...

First time dengar jurusan pengurusan perpustakaan.. atau apakah nama lain dia dalam b.inggeris ye ?

Fri Mar 16, 06:38:00 am  
Anonymous Gja said...

Biasa la tu.. belum biasa lagi.. nanti dah biasa mesti syok

Fri Mar 16, 06:39:00 am  
Anonymous Nurjuwaini said...

You can do it. Mesti boleh!

Fri Mar 16, 06:41:00 am  

Post a Comment

Thanks for spending your time to give a comment (: