n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-5261316761584747142', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

N A V I G A T I O N ↑ ⇧ ⇡
Halu! Just call me Anna
Feel free to be my chingu!

twi-ins







Nae Kkumnara.


Talk, speak?
Posted on Ahad, 11 Mac 2018 | 8 gwiyeon memo.


Assalamualaikum.

Konnichiwa minna! Hmm tadi baru lepas kelas ewc (macam kelas bi lah lebih kurang). So tadi group ana present pasal role, characterictic, barrier, challenges and so on for a president or chairperson. Okaylah, ia berjalan dengan lancar walau tak berapa lancar kahkah.

Actually ana sangat tidak suka dan malas bercakap lebih lebih lagi bila di depan khalayak ramai. Oh maiii ~ i really hate it. I would prefer to be the listener all the time hehe. Dan secara kebetulan, oh i dont think it is 'kebetulan'. This semester, there will be so many course that required assesments which i need to talk a lot. So when i heard about this bad news from all the lectures, i was be likeee macam nak pengsan! Subhanallah! Tabah lah wahai ... diriku sendiri. Rasanya setiap hari setiap kelas kena buat presentation even just for a small topic *annoyed face*
Semoga kita dapat menjalani dugaan dan cobaan ini seperti semester semester yang lepas.

Fyi bagi siapa yang tak tahu tapi curious nak tahu, ana nih pelajar degree semester 5, jurusan pengurusan perpustakaan from program pengurusan maklumat. Ada lagi dua semester lepas nih lepas tu baru lah habis tammat. Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan tiada repeat. Doakan ana lulus setiap sem, and then kalau mampu, kalauuuu, doakan dekan stiap sem, aamiin! In shaa Allah kalau Allah nak bagi lahh Hahahahahahahahaa okayy!


Adios!




8 Ulasan:

Blogger Carly Fifie berkata...

Hahhaha kita sama.. Time kolej dulu, saya memang paling penakut nak buat presentation depan khalayak orang.

Pernah terbelit2 b.i nak speaking. terpaksa menahan malu dengan muka merah XD

Anyway gud luck for ur study girl..

#Gifkittytucomelhehhe

https://rockyysweety.blogspot.my/2018/03/tips-5-cara-nak-mood-rajin-untuk.html

Ahd Mac 11, 11:28:00 PTG  
Blogger Hans berkata...

semoga berjaya graduate mengikut tempoh yang ditetapkan :)

Isn Mac 12, 11:32:00 PG  
Blogger aff berkata...

ana !!! kita same.. nervous giler bile nk brckp dpn khalayak ramai.. penah mse skola dulu time assembly aff kne bg talk then dsbbkn aff trllu nervous skrip jatuh dpn stdnt y bratur..fuhh malu T.T

Sel Mac 13, 01:13:00 PG  
Blogger Azah Rahaman berkata...

all the best belajaq. study rajin2 deh :D

Sel Mac 13, 06:22:00 PG  
Blogger thes berkata...

tabah ya kak Ana ! you can do it ~

Sel Mac 13, 08:42:00 PG  
Anonymous Eyda Azman berkata...

First time dengar jurusan pengurusan perpustakaan.. atau apakah nama lain dia dalam b.inggeris ye ?

Jum Mac 16, 06:38:00 PG  
Anonymous Gja berkata...

Biasa la tu.. belum biasa lagi.. nanti dah biasa mesti syok

Jum Mac 16, 06:39:00 PG  
Anonymous Nurjuwaini berkata...

You can do it. Mesti boleh!

Jum Mac 16, 06:41:00 PG  

Catat Ulasan

Thanks for spending your time to give a comment (: