n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-5261316761584747142', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
N A V I G A T I O N ↑ ⇧
Twi-Ins







Anna's Dreamland.


The Liebster Award by Budak (fourth)
Posted on Monday, 15 September 2014 | 3 comment(s).




Assalamualaikum.

Joheun Cheonyok imnida.

Haha. Terima kasih kepada akak BUDAK sebab sudi tag ana untuk Liebster Award akak. Orang pertama pulak tu, terharu ana . Kekeke ~

Ok jom jawab soalan RARE dari akak BUDAK !

SOALAN :

1. Pasukan bola sepak pilihan anda.
- Sudah tentu ianya Harimau Malaya sebab ana ta minat pasukan dari luar negara. Banyak gak crush ana antara pemain pemain dia tuu .. Ranking pertama! Farizal Marlias ~
 Feeling tau bila tengok Harimau Malaya berlawan. Kadang menangis terharu kalau dorang menang. Hihihi ~

2. Lagu Patriotik kesukaan anda.
- KeranaMu Malaysia. Best tau bila nyanyi lagu nii ! Semangat Ana !

3. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat dalam negeri tersebut.
- Sabah. Banyak kot daerah .. banyak jugak yang ana taktau dan ta pernah lagi pergi. Hahaha.

4. Asam pedas berasal dari negeri mana?
- Wahh .. yang pastinya dari semenanjung! Erm.. Johor ? Hee ~

5. Dalam banyak banyak pantun, pantun apa yang paling anda sukai?
- Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati.
Bhahaha.. buang tebiat ~

6. Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?
- Basahhh.

7. Apa yang anda faham tentang "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan".
- Ta paham sangat pun. Mungkin...
Benda tu di luar kemampuan kita, minta bantuan dari orang yang lebih mahir?

8. Dalam banyak-banyak negara, negara mana yang mempunyai banyak artis KPOP?
- Korea? Sebab huruf K?

9. Siapakah yang mencipta blogger.com?
- Lupaa .. yang penting jantina dia LELAKI.

10. Pertahankan blog anda dengan mengatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.
- Ta best pun sebenarnya. Tapi ana berusaha untuk mempertahankan bahawa blog ana best! sebab berwarna BIRU. Pastu banyak kucing! Kekeke ~

11. Apa perasaan anda semasa menjawab soalan-soalan diatas?
- Hahaha. Banyak fikir jugak .. terhibur dengan soalan akak, i mean its quiet fun and interesting!


SOALAN TAMBAHAN :

12. Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan diatas.
- Akak cool ! Hebatt ! Bole sediakan soalan yang sangat RARE ~

13. Adakah anda menggunakan google.com untuk menjawab soalan diatas?
- Tak langsung. 100% otak, akal dan minda sendirii.


Okehhh ! Dah habis jawab. Jyeahhh !
*kurang dari 30 minit dapat jawab dua Liebster Award.

Mani Gumawoyo unni ~
(Thanks a lot sis)


Peace No War.



3 Comments:

Blogger budak said...

terima kasih kerana menjawab. jawab soalan pun fun eh? haha. soalan biasa2 je tu. saja nak kasi sel2 otak berfikir :) pasni boleh la search berapa daerah kat sabah tu. kekeke

Mon Sep 15, 01:08:00 am  
Blogger Junkyo No Hikari said...

ahaha.. aik asam pedas bukan org nogori punya ke? ahahaha..

mmg lah sbb kpop state for korean pop... mwahahahaha...

tak pnah tau sapa yg cipta anyway thanks to that person yg cipta blogger.com ahahaha...

ehhh bestlah.. kita kena pertahankan benda kita ngehngehngeh XDD

Tue Sep 16, 02:10:00 am  
Blogger Ana Lee said...

budak : no problem akak ~
Baiklahh .. kerja rumah ni xD

Junkyo no Hikari : Hehe.. mana ana tau yonggg ~

yeyeahhh !

Tue Sep 16, 02:55:00 am  

Post a Comment

Thanks for spending your time to give a comment (: