n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-3909362731410519967', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


http://nurfland.blogspot.com/ Feel free to be my chingu!
twi-ins







Nae Kkumnara.


The Liebster Award by Budak (fourth)
Posted on Isnin, 15 September 2014 | 3 gwiyeon memo.




Assalamualaikum.

Joheun Cheonyok imnida.

Haha. Terima kasih kepada akak BUDAK sebab sudi tag ana untuk Liebster Award akak. Orang pertama pulak tu, terharu ana . Kekeke ~

Ok jom jawab soalan RARE dari akak BUDAK !

SOALAN :

1. Pasukan bola sepak pilihan anda.
- Sudah tentu ianya Harimau Malaya sebab ana ta minat pasukan dari luar negara. Banyak gak crush ana antara pemain pemain dia tuu .. Ranking pertama! Farizal Marlias ~
 Feeling tau bila tengok Harimau Malaya berlawan. Kadang menangis terharu kalau dorang menang. Hihihi ~

2. Lagu Patriotik kesukaan anda.
- KeranaMu Malaysia. Best tau bila nyanyi lagu nii ! Semangat Ana !

3. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat dalam negeri tersebut.
- Sabah. Banyak kot daerah .. banyak jugak yang ana taktau dan ta pernah lagi pergi. Hahaha.

4. Asam pedas berasal dari negeri mana?
- Wahh .. yang pastinya dari semenanjung! Erm.. Johor ? Hee ~

5. Dalam banyak banyak pantun, pantun apa yang paling anda sukai?
- Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati.
Bhahaha.. buang tebiat ~

6. Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?
- Basahhh.

7. Apa yang anda faham tentang "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan".
- Ta paham sangat pun. Mungkin...
Benda tu di luar kemampuan kita, minta bantuan dari orang yang lebih mahir?

8. Dalam banyak-banyak negara, negara mana yang mempunyai banyak artis KPOP?
- Korea? Sebab huruf K?

9. Siapakah yang mencipta blogger.com?
- Lupaa .. yang penting jantina dia LELAKI.

10. Pertahankan blog anda dengan mengatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.
- Ta best pun sebenarnya. Tapi ana berusaha untuk mempertahankan bahawa blog ana best! sebab berwarna BIRU. Pastu banyak kucing! Kekeke ~

11. Apa perasaan anda semasa menjawab soalan-soalan diatas?
- Hahaha. Banyak fikir jugak .. terhibur dengan soalan akak, i mean its quiet fun and interesting!


SOALAN TAMBAHAN :

12. Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan diatas.
- Akak cool ! Hebatt ! Bole sediakan soalan yang sangat RARE ~

13. Adakah anda menggunakan google.com untuk menjawab soalan diatas?
- Tak langsung. 100% otak, akal dan minda sendirii.


Okehhh ! Dah habis jawab. Jyeahhh !
*kurang dari 30 minit dapat jawab dua Liebster Award.

Mani Gumawoyo unni ~
(Thanks a lot sis)


Peace No War.