n a e k k u m n a r a ; <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3479371095654172347\x26blogName\x3dDream+High.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://purrrhana.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purrrhana.blogspot.com/\x26vt\x3d-5261316761584747142', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
N A V I G A T I O N ↑ ⇧
Twi-Ins







Anna's Dreamland.


Gelang getah.
Posted on Friday, 12 September 2014 | 12 comment(s).




Assalamualaikum.


Oyasumi minna !

Malam ni, ana na cerita yang baru baru nih.. adik perempuan ana ada beli ..
*apa nak panggil benda nih eh?
Bahan bahan satu set untuk buat gelang getah ni.
Sebenarnya benda ni dah lama wujud.. cuma ana ja yang masih jakun dengan kewujudan makhluk bernama 'gelang getah' ni.

First time nampak..

Waktu tu mica tengah buat gelang tu pakai bahan bahan yang dah tersedia ada masa dia beli benda tu, ana pun datang lah dengan niat nak mengganggu projek dia tu. Kekeke ~

Tapi takda lah nak kacau sangat.

Sampai ja dekat dia, ana perhati sekejap barang barang yang ada. Ana  nampak kertas arahan cara nak buat gelang tu,
 Fulamak! Dalam tulisan korea laa.
Ana .. boleh la baca tulisan tu sambil tersekat sekat sikit. Satu perkataan ja yang ana paham kat situ, 'taum'. Kalau ta silap maksudnya 'next'.

Hehehe. Perkataan lain langsung ta paham.

Lepas ana mintak buat dengan dia.. kira order dia laa. Pilih warna getah, biru dan putih..
Then ana blah, tengok cara buat dia agak complicated la, malas nak mendalami ilmu pembuatan gelang tu..  *not in the mood to do so ~

Kira kira kurang setengah jam camtu, mica datang ke bilik untuk hantar pesanan ana tadi, Hihi.
Dah siap dah! Comel! Biru putih biru ~

*kita snap atas lappy, biar menyerlah kebiruannya ~

Pastu ana update dekat wechat..
nak bagitau kawan kawan.. adik kita baik hati buatkan gelang getah 
*buang tebiat ~
Jangan risau friendlist ana memang semua yang ana kenal dalam nyata jadi dorang tau perangai ana yang kuat main. Hohoho.

Tapi one of my chingu (friends) hantar gambar dekat wechat ana.

*klik gambar supaya jelas.

Ohh.. ana baru tau.

Jadi, untuk tanda penghargaan ana update moment tanda berterimakasih kepada kawan ana yang dah bersusah payah kongsi maklumat pada ana.

Thanks to her ~
saranghae chingu ya!

The End.

Hahaha .. gurau gurau malam. Tapi cerita nih bukan la fiction semata mata.
Mungkin ada jugak yang belum sedia maklum dengan perkara nih, jadi sila berpada pada ya ~

Malam selamat.



12 Comments:

Blogger Junkyo No Hikari said...

puyohhh.. :D
dak anna nih pandai cakap hangul TT^TT
jeles maaa :'(

anyway cantik gelang getah :D suka tengok org pakai :D

wana biru lembut kalau dgn pink lembut pun cantik XDD

Fri Sep 12, 05:57:00 am  
Blogger Aina Akmal said...

HAHAHA, suka tengook orang pakai je, tak suka pakai,hahaha.

Fri Sep 12, 06:33:00 pm  
Blogger Ana Lee said...

Junkyo no hikari : bole la sikit sikit yongg.. Chogeum haljul arayo ~ Kekeke.

betul betul .. pink biru pun comel :D

Aina Akmal : haha .. cantik kan (:

Fri Sep 12, 07:00:00 pm  
Blogger aiman mania said...

manaaaa nak beliiiiiii?

Fri Sep 12, 10:09:00 pm  
Blogger budak said...

loom band ke apa nama dia. hehe. tgh trend skg

Fri Sep 12, 10:58:00 pm  
Blogger Cik Nadyya said...

akak pon bru thu. comel la :)

Sat Sep 13, 03:39:00 am  
Blogger husna zahidi said...

adik kak husna pon bawak balik benda nih hari tu.. habis dya buat skejap je, lepas tu sepah satu rumah dgn benda tu je..-.-

Sat Sep 13, 05:05:00 am  
Blogger Ana Lee said...

aiman mania : dekat supermarket CKS, (sabah)

budak : betul la kak ..

Cik Nadyya : kan kak :D

husna zahidi : haha (:

Sat Sep 13, 06:28:00 am  
Blogger white lily said...

trend budak asrama kat sekolah sekarang. colourful! siap tunjuk tunjuk lagik. haha

Sun Sep 14, 03:59:00 am  
Blogger Junkyo No Hikari said...

nanti Ana buatlah pink dgn biru lak :D ahaha..

Tue Sep 16, 02:12:00 am  
Blogger Miss Yana said...

penah jgak bt pkai jari jer coz adik bli getah shja, xde tool..skit jari jemari..huhu

Sat Sep 27, 11:52:00 am  
Blogger Ana Lee said...

white lily : itulahh .. haha

Junkyo no hikari : ta retiii ~

Miss Yana : ehh .. kesiannyaa

Sat Sep 27, 09:51:00 pm  

Post a Comment

Thanks for spending your time to give a comment (: